La ce ne uităm săptămâna asta (Februarie 20)

Încheiem februarie, această lună bântuită de amorași, cu puține oferte noi în streaming, dar câteva bucurii am pentru voi.

Call me Chihiro – lansare 23 februarie Netflix

Foarte multe din proiectele japoneze care ar intra sub umbrela „indie” au fost luate de către Netflix, și această adaptare al unui manga cult este unul din acele cazuri. Call me Chihiro este despre o fostă lucrătoare sexuală care se mută într-un orășel de la marginea mării, unde este cel puțin o apariție ciudată, o femeie care refuză să se conformeze normelor sociale, care devine un punct de atracție (și înțelegere) pentru alții care au dificultăți în a se integra. Chihiro este exact genul de personaj care vă va fermeca de la primul cadru, slobodă la gură dar plină de bon mots. 

We have a ghost – lansare 24 februarie Neflix

Genul de film care înainte de dominația Marvel ar fi avut o lansare foarte bună de Halloween, We have a ghost este plin de actori pe care i-ai putea pune în orice și te-ai bucura să îi vezi – David Harbour pe post de fantomă, Anthony Mackie ca tatăl care vede rost de-o șpârlă, Jennifer Coolidge în rol de medium iar Tig Notaro e antagonistul de pe la vreo agenție guvernamentală. Numai bun de văzut cu toată familia sau singur peste un bol mare de popcorn. 

The Fabelmans – lansare VOD 25 februarie

În anul 2023 e destul de incredibil că trebuie promovat un film al lui Spielberg și nu este doar de ajuns doar să rostești numele Spielberg, dar iaca aici suntem. A bătut vântul în cinema când am mers să-l văd la cinema așa că sper să vă conving să îi dați niște bani de acasă, fiindcă probabil nu o să mai vedeți un film „atât de” autobiografic de la maestru. Am avut în ultimii ani o întreagă pleiadă de opere elegiace despre copilăria artistului, de la mai recentul Empire of Light al lui Sam Mendes până la Belfast-ul lui Kenneth Branagh, dar The Fabelmans este preferatul meu. Și probabil va fi pentru mulți din generația mea, care au gustat pentru prima dată din cinema cu un Jurassic Park.