La ce ne uităm săptămâna asta (Februarie 13)

De aceste sărbători amoroase voi reuși să vă recomand orice altceva, numai chestii romantice nu (fiindcă ce tot e lansat momentan e foarte prost, nu că-s eu Grinch).

The Law According to Lidia Poët – lansare Netflix 15 februarie

O altă miniserie pe care Netflix aproape a îngropat-o din perspectivă de marketing, Lidia Poët este bazat pe viața primei avocate înregistrate în baroul italian și felul în care a schimbat jurisprudența țării. În rolul principal o veți găsi pe Matilda De Angelis (The Undoing) ca titulara Lidia la începutul carierei, când este respinsă de barou pe motiv de gen iar propria familie de avocați este împotriva ei. Deși subtextul este de docu-drama miniseria are un ton de comedie bulevardieră, o execuție relativ specifică țării, așa că nu o luați ca document istoric ci ca entertainment, unul însă tare spumos. 

Huesera – lansare VOD 16 februarie

Sunt puține subiecte la fel de ofertante cum e sarcina pentru genul horror, de la spaima că s-ar putea să îl naști pe dracu gol (Rosemarys Baby) până la hoți de feți (Inside). Huesera însă este un film mult mai preocupat cu oroare care se întâmplă în propriul corp în timpul unei sarcini, utilizând legenda latino-americană a femeii care adună oase ca să creeze o ființă vie din ele. 

Debutul lui Michelle Garza Cervera a primit recenzii elogioase prin periplul festivalier, așa că dacă vreți să vă inculcați niște groază maternă (și poate partenerului, așa de Valentines) știți la ce să vă uitați. 

Unlocked – lansare Netflix 16 februarie

Dacă până acum un deceniu răspunsul la întrebarea „ce se întâmplă dacă îți pierzi telefonul” era „dai bani pe altul”, acum riști să te trezești fără bani și fără identitate ca urmare. Unlocked este ecranizarea unui roman japonez apărut în 2017, care a fost adaptat repede local și a devenit atât de popular încât a avut o partea a doua. Și deși acesta este un debut regizoral sud coreean, merită dat un ochi doar pentru distribuție: Chun Woo-hee (apariția misterioasă în The Wailing) în rolul victimei confuze și Im Si-wan, care se întoarce în rol de antagonist după Emergency Declaration. Să nu vă uitați la el pe telefon!

Josh Johnson: Up here killing myself – lansare Peacock 17 februarie

Josh Johnson este un comediant a cărui material sigur l-ați prins pe un scroll pe Tiktok sau la Daily Show (unde a scris pentru Trevor Noah) însă acesta este primul lui stand-up în format lung pe o platformă de streaming. Creat sub forma unei ședințe de terapie în care vorbește despre problemele care-l bântuie, de la trecutul plin de sărăcie la pandemie, Josh are un stil observațional clasic ca și construcție, însă este mereu ajutat de o perspectivă proaspătă asupra lumii care îl înconjoară. 

Hello Tomorrow! – lansare Apple TV+ 17 februarie

Dacă vreți să regăsiți acea senzație de „ce naiba se întâmplă aici” dată de Severance încercați Hello Tomorrow!, noul serial creat de scenariștii Bloodline pentru Apple TV+ (care are de departe cel mai interesant catalog de producții originale în acest moment), despre o adunătură de comis-voiajori dintr-un viitor mult mai asemănător cu trecutul care vând teren pe lună. Toate elementele acestui serial par a-i fi în favoare, în special distribuția – Billy Crudup, care face treabă excelentă și în altă producție originală Apple TV+, The Morning Show, și Hank Azaria, ca să numim doar capetele de afiș. Rămâne de văzut ce o fi cu adevărat pe lună. 

Vizionare plăcută!