La ce ne uităm săptămâna asta (Februarie 6)

Înainte să înceapă nebunia valentină ne bucurăm săptămâna asta de niște horror și un documentar care arată mai bine ca jumătate din filmele de ficțiune pe care le-am văzut anul trecut. 

All That Breathes – lansare 7 februarie

A fost purtat ca un stindard prin toate festivalurile majore anul trecut până a fost cumpărat pentru difuzare de către HBO și e lesne de văzut de ce. Rar am mai văzut genul ăsta de alegeri vizuale într-un documentar, nici măcar în cele care sunt dedicate florei și faunei. All That Breathes e povestea unor frați din Delhi care încearcă să salveze o specie de pasăre după ce aerul extrem de poluat al metropolei începe să le pună în pericol existența, atent observați de camera lui Shaunak Sen (al cărui debut, Cities of Sleep, vi-l recomand pe post de companion). 

Not Dead Yet – lansare 8 februarie

Această adaptare a romanului Confessions of a forty something f**k up (ăsta-i titlul, nu-l cenzuram eu așa) este prilejul potrivit să (re)vedeți magia pe care o poate crea mereu carismatica Gina Rodriguez într-un sitcom. Not Dead Yet este creația lui Casey Johnson și David Windsor, care au mai scris și pentru This is Us și Galavant, și este despre o jurnalistă care încearcă să își reanimeze cariera după o dezamăgire amoroasă însă singura rubrică pentru care poate scrie sunt necroloagele. Ce bucurie însă că în această criză existențială o vor ajuta chiar proaspeții decedați despre care scrie, toți cu sfaturi numai bune despre cum să trăiască. 

Skinamarink – lansare VOD 10 februarie

Cel mai polarizant film horror din ultimele luni este despre niște copii care se trezesc într-o zi singuri într-o casă fără niciun geam. Nu vă voi dezvălui mai multe despre subiect în sine, ce pot însă să vă spun că Skinamarink funcționează mai curând ca un test Rorschach al spaimelor cu care trăim din copilărie, un fel de „alege propria aventură” ascunsă în spatele unor secvențe care se desfășoară ca o viziune avută în timpul stării dintre somn și trezire.