La ce ne uităm săptămâna asta (Ianuarie 16)

Miracle Workers – sezonul 4 din 16 ianuarie

Cred că deja știm cu toții că Daniel Radcliffe și-a construit cea mai neobișnuită carieră al unui fost copil actor de mare succes, și îl includ aici și pe celălalt june prim din Harry Potter, Robert Pattinson. Radcliffe a ales în ultimii ani roluri în proiecte complet inedite și foarte îndepărtate de ce te-ai fi putut aștepta de la el (vă recomand aici excelentele Swiss Army Man (regizat de cei doi Daniels, care vor lua niște statuete acasă anul ăsta pentru Everything Everywhere All At Once) și pastișa Weird: The Al Yankovic Story) dar proiectul constant sub radarul publicului rămâne acest serial zărghit, în care doi îngeri (Radcliffe și Geraldine Viswanathan) trebuie să îl convingă pe doamne doamne (Buscemi) că mai merită oamenii o șansă înainte de apocalipsă. Iar doamne doamne se lasă convins numai de povești de dragoste, așa că fiecare sezon este plasat în altă perioadă istorică – sau potențială, cum este actualul sezon inspirat de Mad Max – în care curtea de îngeri tre să joace această romanță pentru el. Ridicol și subversiv, Miracle Workers e un sitcom apocaliptic de bun și aveți trei sezoane anterioare de recuperat. 

There’s Something Wrong with the Children – lansare 17 ianuarie

Blumhouse continuă lansările de filme horror direct pe VOD cu această mică parabolă despre de ce probabil n-ar trebui să-ți lași copiii prin pădure, cu Zach Gilford (Midnight Mass) și Amanda Crew (Silicon Valley) pe post de adulți înspăimântați. Probabil n-ar trebui să-l vedeți cu proprii copii.

Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre – lansare 19 ianuarie

E bucurie în lumea fanilor de dubioșenii japoneze cu această serie, vă spun. Pentru necunoscători, Junji Ito este cel mai cel mangaka (adică artist de bandă desenată japoneză) de horror, fiind pentru multă vreme singurul cunoscut în afara țării, iar această animație conține unele dintre cele mai faimoase povestiri ale lui, cu apariții speciale ale unor personaje care l-au făcut celebru, cum ar fi frumoasa Tomie. Deși opera lui a fost adaptată ca live action, animația în sine a fost un mediu mai greu de pătruns local, din cauza regulilor de difuzare, și vă asigur că imaginarul lui Ito nu este deloc unul pentru copii. Ce noroc că s-a încumetat Neflix să ne aducă un anime pe măsură și să sperăm că e doar un prim-sezon, fiindcă maestrul are material destul pentru mult mai multe. 

Les Combattantes – lansare 19 ianuarie

Acestă miniserie franceză, creată de TF1 și difuzată anul trecut, își face lansarea și pe Netflixul european. E interesantă apetența actuală pentru subiecte legate de primul război mondial (și o pandemie, ce coincideță) dar e și salutară încercarea de a produce local și altceva decât propagandă a la Marvel. Les Combattantes urmărește destinele a patru femei în timpul conflictului, aparent foarte diferite dar interconectate. Recenziile locale au fost bune iar dacă vă doriți o romanțare istorică s-ar putea să fie asta ce vă doriți să vedeți. 

Jung_E – lansare 20 ianuarie


Cât ia o pauză de la sezonul 2 Hellbound, Yeon Sang-ho (Train to Busan) ne aduce acest Ghost in the Shell se întâlnește cu Robocop, cu o Kim Hyun-joo transformată în războinic AI care trebuie să salveze o lume cu un picior în groapă oricum. Orice încercare de a face ceva în sfera SF de către sud-coreeni este binevenită, căci este un gen relativ evitat din cauza costurilor substanțiale de producție. Vă recomand în întâmpinare să degustați Space Sweepers, cu pirați în spațiu, tot pe Netflix.

Vizionare plăcută!