La ce ne uităm săptămâna asta (Ianuarie 9)

A venit un an nou, streamingul e un dezastru. Sub acest dicton trist m-am gândit să încep o nouă serie (astea sunt rezoluțiile mele de anul nou, sper să țină mai mult decât mersul la sală) în care vă zic eu, că Netflix se pare că nu mai dă bani la marketing, ce puteți vedea pe micul sau marele vostru ecran, după posibilități și remunerații. Politica recentă de publicitate, în special în ce privește serialele produse exclusiv de platforme de streaming, e varianta media a sintagmei „ori înoți, ori te îneci”. Doar că munca atâtor amar de oameni n-ar trebui să fie aruncată la gunoi fiindcă niște executivi au luat niște hotărâri ridicole pentru un mediu artistic, așa că vreau să ajut unde pot (ca să nu ne trezim cu situații jenante cum a fost anulare după un singur sezon al 1899). Sigur, n-or fi toate Squid Game, care se ridică singur precum phoenixul pe baza vorbelniței în târg, dar nu doar bombasticele merită să fie văzute. 

Listele mele nu vor fi exhaustive, că n-au de ce, și nici concentrate pe lucruri de care sigur ați auzit, mai curând vreau să vă prezint sau să vă amintesc de mititele și amărâtele la trup, că la suflet îs mari, care sunt înghițite complet de un The Last of Us (de pe 15 ianuarie pe HBO).

Fiindcă-s tare darnică o să încep această săptămână și cu câteva recuperate de duminica anterioară, că merită. 

Anne Rice’s Mayfair Witches – lansare 8 ianuarie

AMC pare că mizează averea pe ecranizări Anne Rice, iar dacă noua adaptare de anul trecut a Interview with a Vampire e modelul atunci sigur aveți de ce să vă programați și Mayfair Witches în programul de vizionare. Dacă nu sunteti familiari cu subiectul, trilogia lui Rice extinde lumea vampirilor cu cea a unei familii de vrăjitoare, bântuite de-a lungul secolelor de un spirit rău. Ce se întâmplă când ultima urmașă a clanului, neurochirugul Rowan Mayfair (Alexandra Daddario), descoperă istoria puterilor ei și cine exact este Lasher vom afla în primul sezon, anunțat că ar avea opt episoade. 

Miss Scarlet and the Duke – sezonul 3 din 8 ianuarie

Dacă v-a plăcut Enola Holmes (și Netflix susține că da) atunci n-ar trebui să ratați acest mic deliciu de epocă, plasat cam în aceeași perioadă istorică, cu o femeie detectiv, un polițist care i-a fost prieten din copilărie și multe situații amuzanto-delicioase. Este cel puțin o producție interesantă de la PBS, un canal american public de televiziune – ceea ce înseamnă că un VPN vă va ajute să vedeți și seriile anterioare direct pe site-ul lor. 

The Makanai: Cooking for the Maiko House – lansare 12 ianuarie

Să vă explic de ce situația asta mă frustrează atât de tare încât îmi vine să mușc de masă (și ca să ostoiesc bălitul generat de acest trailer): Koreeda Hirokazu, da, fix cel care a luat un Oscar recent pentru Shoplifters, care e unul dintre cei mai importanți regizori japonezi contemporani, crează și regizează pentru prima oară o miniserie și publicul occidental habar n-are că Netflix. The Makanai este adaptarea unei benzi desenate populare despre o persoana care gătește pentru gheișele în devenire dintr-o casă maiko din districtul Geiko din Kyoto și va avea nouă episoade. Fără să am mai mult detalii pot doar să spun că ce am văzut până acum îmi amintește de preferatul meu Koreeda, Our little sister, o minunăție de film despre relațiile dintre patru surori. 

Hunters – sezonul 2 din 13 ianuarie

Probabil cel mai bine ținut secret de streaming, deși e cu Al Pacino!, este Hunters, un fel de istorie alternativă (sau mai curând conspirativă) în care o grupare de vânători de naziști din anii 70 se luptă cu o cabală de înalți prelați ai Reichului ascunși prin toată lumea. Produs de Amazon, Hunters e explosiv, distractiv și din păcate mult prea actual, iar în acest ultim sezon inamicul este chiar Hitler. 

Vizionare plăcută, prieteni!