Vol. 1 de curiozități cinematografice: What we do in the shadows și colegu’ de la IT

Dacă ați văzut What we do in the shadows (dacă nu, de aici încolo sunt dragoni și spoilere), mockumentary-ul supranatural care l-a făcut pe Taika Waititi viabil pentru Marvel, sigur vă mai aduceți aminte de Stu. Stu, IT-ist și prieten cu Nick (vampirul „proaspăt” transformat), un fel de everyman tălâmb complet depășit de pericolul în care se află, înconjurat fiind de sugători de sânge, devine mascota cuibului de nemuritori. Unul îi croșetează o eșarfă, altul îi arată cum să se lupte, dar toți s-au înțeles că nu îl vor mânca – nu de alta, dar Stu i-a învățat ce-i ăla selfie, cum să caute bănci de sânge pe Google și să dea un sms. În final, Stu devine un centru moral al filmului, învățându-i pe vampiri cum să fie toleranți cu alte specii cu care se dușmănesc.

are un personaj bine gândit și jucat, nu? Ei bine, Stu e pe bune un tip de la IT, pe numele lui întreg Stu Rutherford, iar prezența lui în film este propriu-zis o festă pe care i-au jucat-o Waiti și Clement (scenarist și actor în film). Stu a fost coleg de apartament cu cei doi, iar când au început să lucreze la What we do in the shadows l-au rugat să-i ajute cu diverse treburi de IT pe platou. Doar că în fiecare zi, în loc să-i dea ceva de făcut pe la calculatoare, îl puneau să-și pună costumație și să apară în secvență cu ei. Stu era convins că totul era o glumă (nu i-au dat dialog de repetat) și că n-o să intre nicio dublă în film, până când a aflat că era din start un personaj important în scenariu, ba chiar că numele său e al cincilea pomenit în distribuție. 

Ba mai mult de atât, Stu este chiar un tip de la IT talentat, a inventat împreună cu un coleg un nou tip de tehnologie de refracție a luminii, pe care Taika Waititi a folosit-o în Thor: Ragnarok pentru secvența spectaculoasă a luptei dintre valkirii și Hela.

Surse:

Chosen one of the day: Stu from What we do in the shadows

IT guy turns accidental film star